Ilja Leonard Pfeiffer wint Librisprijs

14 Mei 2014

Ilja Leonard Pfeijffer won dinsdagavond de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba. De jury sprak van ‘een belangrijke roman met universele zeggingskracht, die de komende jaren vele nieuwe lezers verdient, ook buiten ons eigen taalgebied.’ Aan de prijs is een geldbedrag van vijftigduizend euro te verbonden. Tot de genomineerden behoorden onder anderen ook Tom Lanoye en Marente de Moor. Tot 2004 werkte Pfeijffer als classicus voor de Universiteit Leiden, waar hij eerder Griekse en Latijnse taal en cultuur studeerde. Hij schreef in die tijd ook columns voor Mare, onder meer met het pseudoniem De Meneer. De Librisprijs is een van de belangrijkste literaire prijzen van Nederland en België, samen met de Ako Literatuurprijs en de Gouden Uil, waarvoor La Superba ook genomineerd was.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

14 Mei 2014