Toch veel eerstejaars

8 Mei 2014

Aankomend studenten hebben zich vlak voor de deadline van 1 mei nog massaal aangemeld voor een universitaire studie. Dat meldt de vereniging van universiteiten VSNU. Inmiddels hebben ruim 66 duizend studenten zich aangemeld.

Universiteiten hanteren dit jaar voor het eerst de wettelijke deadline van 1 mei, zodat zij voldoende tijd hebben om ‘matchingsactiviteiten’ te organiseren. Ze kijken of studenten met juiste verwachtingen aan hun studie beginnen, en proberen zo een verkeerde studiekeuze te voorkomen.

Wie zich voor 1 mei aanmeldt bij de studie van zijn eerste keuze en meedoet aan de studiekeuzecheck, kan in principe niet geweigerd worden, zelfs niet als ‘de match’ lijkt te ontbreken. Later aanmelden is mogelijk, maar dan kan de opleiding eventueel wel besluiten om de aspirant-student te weigeren.

Even leek het aantal aanmeldingen fors achter te blijven. In de laatste week meldden zich echter nog bijna 9000 studenten aan, waardoor het uiteindelijke aantal aanmeldingen bijna 5 procent hoger uitkwam dan op de deadline van 1 september vorig jaar.

De VSNU benadrukt dat de aanmeldcijfers geen definitieve inschrijfcijfers zijn. Er kunnen nog altijd aanmeldingen bijkomen of worden ingetrokken. De uiteindelijke inschrijfcijfers worden in het najaar bekend gemaakt. PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

8 Mei 2014