'ICT is nog niet goed genoeg'

10 April 2014

De personeelspartij Universitair Belang (UB) van het college van bestuur wil opheldering over de ‘grote en kleine ICT-storingen’ die de universiteit de laatste tijd zeer regelmatig treffen.

UB maakte melding ‘van storingen die variëren van het onbereikbaar zijn van bijna alle ICT-voorzieningen, inclusief de website, tot kortdurende Outlook-storingen of traagheid in Word.’ Gedurende de grote storingen hebben ‘vele medewerkers urenlang niet behoorlijk kunnen werken.’

‘De storingen zijn heel vervelend’, zei vice-collegevoorzitter Willem te Beest. ‘Al gaat het wel beter. Het is nog lang niet goed genoeg. Maar een grote uitval zoals we twee keer in februari hebben gehad, is niet meer voorgekomen. We weten wat de oorzaak van deze grote storingen is. We hadden twee storage units staan en daar werd een derde bij geplaatst om de capaciteit te vergroten. De nieuwe unit communiceerde niet goed met de twee oudere. Dat is opgelost. Al is de bron van het probleem nog niet helemaal duidelijk. De analyses lopen nog.’ Het ISSC treft verdere maatregelen om te zorgen dat dit soort storingen voortaan niet tot complete uitval leiden. ‘We stellen deze vragen omdat het elke keer heel veel frustraties oplevert bij medewerkers’, zei Gwen Wolters van UB.

Te Beest: ‘Wij zijn ook medewerkers en wij delen in uw frustratie.’

VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 April 2014