Computers inpikken

10 April 2014

De universiteitsbibliotheek in Utrecht stelde deze week een nieuwe maatregel in bij het computergebruik; na een half uur afwezigheid mogen de spullen van de voorganger in een rood mandje gelegd worden en kan de volgende plaatsnemen. De UB Leiden hanteert een soortgelijke regeling.

De computerwerkplekken in de bibliotheek zijn voor een kwartier minuten te vergrendelen door de gebruiker, daarna springt de computer automatisch van het slot. ‘Die tijd is bedoeld om te lunchen, of iets te drinken. Het is niet de bedoeling dat mensen lang van hun plek zijn’, legt directeur Kurt De Belder uit. ‘Het kan niet zo zijn dat een student een uur van de werkplek af is om te gaan lunchen en dat deze plek met paparassen bezet blijft.’

Hoewel de UB Utrecht expliciet in de huisregels vermeldt dat het langer bezet houden niet toegestaan is, doet de UB Leiden dat niet. Als de vergrendeling er af schiet, is het toegestaan om de plek in te nemen. Veel studenten denken dit slim te omzeilen door er allerlei boeken en papieren neer te leggen, maar die mag je opzij schuiven. Je mag zelfs de baliemedewerkers verzoeken om de spullen in te nemen.

EM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 April 2014