Chaos door adressenwijzigingen

10 April 2014

Duizenden studenten zullen in 2016 administratief moeten verhuizen. Dat leidt mogelijk tot problemen, vrezen brancheorganisatie voor studentenhuisvesters Kences en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

Het gaat om studenten die met anderen in een huis wonen, maar een eigen adres hebben. De verschillende kamers worden dan bijvoorbeeld aangeduid met een letter, of het kamernummer wordt in het adres vermeld.

Diverse gemeenten hebben er nu voor gekozen om registratie van aparte kamers in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen af te schaffen.

Ook de gemeente Leiden laat weten een aantal adressen van onzelfstandige studentenkamers te moeten intrekken. ‘Dit betekent dat de betreffende studenten hun adres straks met hun huisgenoten moeten delen, wat tot problemen kan leiden bij het aanvragen van verzekeringen of toeslagen’, zegt voorzitter van de LSVb Jorien Janssen.

Om eventuele problemen het hoofd te bieden wordt een tijdelijk register ingesteld, maar dat vinden Kences en de LSVb niet genoeg.

‘Wij pleiten voor een permanent register, om administratieve chaos te voorkomen’, zegt Janssen. Volgens de gemeente Leiden zullen de gevolgen van het samenvoegen van adressen per pand anders zijn.

‘Overigens zullen wij bij intrekking of samenvoeging vooraf met de verhuurders en de huurders van de betrokken panden dit communiceren. Er raken geen studenten zoek in de bevolkingsadministratie’, laat een woordvoerder weten.

PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 April 2014