Alcoholbeleid

20 Maart 2014

In verband met de nieuwe alcoholwet, ingegaan op 1 januari, heeft de universiteit haar alcoholprotocol aangepast. Op dit moment heeft de universiteit voor meer dan tien locaties horecavergunningen, recepties op locaties van derden niet meegerekend. Het gaat niet over drastische veranderingen, het wordt alleen zaak om bij borrels identificatie op zak te hebben, vertelt universiteitsvoorlichter Caroline van Overbeeke. ‘Al het personeel is op de nieuwe regels attent gemaakt. Een schenker moet iedere student om ID vragen.’ De universiteit stapt nog niet over op een systeem met bandjes. Van Overbeeke: ‘Een systeem met bandjes wordt door ons niet opgelegd, maar als studie- en studentenverenigingen dit willen gebruiken, moedigen we dit initiatief aan.’

Deel dit bericht: