Ook inschrijfboetes bij papers

13 Maart 2014

Behalve bij het te laat inschrijven voor tentamens, lopen sommige studenten ook tegen extra kosten aan wanneer ze zich via Usis te laat inschrijven voor papers.

‘Dat gaat aan de oorspronkelijke reden van de inschrijfboetes voorbij’, vond Sander van Diepen, studentraadslid namens BeP, in de faculteitsraadsvergadering van Geesteswetenschappen.

‘We horen telkens dat die boetes er zijn voor de administratiekosten, omdat er ruimtes afgehuurd moeten worden. Dat gaat niet op voor een paper die slechts in een postvakje hoeft te belanden.’ Hij ontdekte deze gang van zaken bij aanvang van het seminar

De Europese lente. De revoluties van 1848 dat hij als derdejaarsstudent geschiedenis volgt. ‘Docenten drukten ons op het hart om de inschrijving goed te controleren, omdat sommige studenten tijdens een eerdere reeks zelfs drie boetes hadden. Het stapelt snel op.’

Vice-decaan Heleen Murre-van den Berg: ‘Het beeld dat we tot nu toe hebben is wel dat studenten die niet goed op de hoogte zijn, dit aan zichzelf te danken hebben.’ Toch wil ze uitzoeken of de regeling echt nodig is. ‘Als ik op wat meer afstand kijk, zou je kunnen denken dat je je één keer inschrijft voor een vak, en dan dús meedoet aan tentamens en papers. De regel is echter niet lopende het jaar te veranderen, maar voor september moet het inderdaad handiger geregeld worden.’

MVW

Lees ook: Minister: tentamenboetes zijn onwettig

Deel dit bericht: