Achtergrond
Een doolhof van dertien partijen
Moeten die irritante bussen uit de Bree verdwijnen? Mogen we meeuwen vermoorden? Bezuinigen we op duurzaamheid, onderwijs, minima, dure parkeergarages of bezuinigen we gewoon niet?
donderdag 13 maart 2014

Op 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar laten we eerlijk zijn: wie heeft er zin of tijd om dertien partijprogramma’s te lezen? De kans is aanwezig dat je woensdag nog half beneveld van de vorige borrelavond om twee uur ‘s middags wakker schrikt en het stemmen maar laat voor wat het is. Dat zou zonde zijn, want dit is hét moment om invloed op je nabije leefomgeving te laten gelden. 

Daarom spitte Mare de dertien partijprogramma’s door (ja, zelfs het 92 pagina’s tellende boekwerk van D66). Het resultaat is deze flowchart met politiek voor brakke apen. Klik hier om 'em groter te zien:

Beledigd, of juist op zoek naar meer nuance? Voor de echte politieke die hards staan hier de verkiezingsprogramma's - of wat daarvoor moet doorgaan - op een rijtje. Als dat teveel is van het goede, hebben we natuurlijk nog de dertien campagne-tweets.