Bouwoffer

13 Maart 2014

Archeologie zal een nieuw onderkomen betreden. Het Van Steenisgebouw aan de Einsteinweg wordt momenteel verbouwd, maar zal vanaf september in gebruik worden genomen. Maandag 10 maart werd de eerste heipaal geslagen en een nieuw bord onthuld. Traditiegetrouw werd er een bouwoffer geplaatst, zoals dat ook bij het gebouw aan de Reuvensplaats gebeurde. Toen ging er onder meer haring, hutspot en klapstuk de grond in. Het bouwoffer, een aardewerken pot uit de late bronstijd, werd dit keer gevuld met een scherf van een pispot, haring en wittebrood, een hartvormig doosje, obsidiaan en vruchtbaarheidsbeeldjes. Het plaatsen van een bouwoffer is een gekoesterde traditie onder archeologen en zal, volgens de overlevering, kwade geesten op afstand houden en bewoners beschermen.

Deel dit bericht: