Beveiligers verwijderen student

13 Maart 2014

Drie beveiligers kwamen er aan te pas om een student uit de werkkamer van een geesteswetenschappendocent te halen. Dat zegt Nicole van Os, studiecoördinator van onder meer Zuid- en Zuidoost-Aziëstudies.

De jongen werkte samen met een medestudent en de docent aan een studieopdracht, toen er een woordenwisseling ontstond. De student wilde de kamer vervolgens niet verlaten, ook niet nadat Van Os erbij werd gehaald.

Nadien stelde de docent enkele eisen, zoals excuses, anders wilde hij de student toegang tot de collegezaal weigeren. ‘We hebben opgezocht wat de mogelijkheden daarvoor zijn, maar het lijkt erop dat het regelement meer gericht is op bescherming van studenten dan docenten’, kaartte Van Os aan in de faculteitsraad. 

Er bestaat wel zoiets als een gebouwverbod. De procedure daarvoor duurt echter erg lang en de docent in kwestie werkt hier slechts voor een half jaar als invaller. Scheldkanonnades en fysiek geweld waren niet aan de orde bij het incident. ‘Dan was het misschien gemakkelijker geweest’, merkt Van Os op. Overigens is de student niet meer op college verschenen en hoeft hij het vak niet per se te volgen om af te studeren. Wel vindt Van Os dat nog steeds gekeken moet worden naar meer mogelijkheden voor docenten in zo’n geval. ‘Docenten zouden ook beschermd moeten kunnen worden tegen studenten.’ MVW

Deel dit bericht: