'Ook Nederlanders zijn welkom'

Clubje: Bestuur ISN Leiden

Taco van der Eb

Giulia Pederzani (24, wiskunde, uit Italië): ‘Wij zijn het bestuur van International Student Network Leiden. We vertegenwoordigen de internationale studenten en bevorderen hun integratie met elkaar en met Nederlandse studenten door middel van introductiedagen, feestjes, diners en culturele evenementen.’

Vladimir Malaver (archeologie, Colombia): ‘We organiseren we bijvoorbeeld een biercantus in samenwerking met Augustinus. En via ons mentorprogramma worden veel nieuwe internationale studenten ingedeeld in mentorgroepjes. Daar kunnen ze terecht met allerlei vragen, maar ze spreken ook af om samen de stad en de universiteitsgebouwen te verkennen.’

Christiana Demertzi (26, geschiedenis, Griekenland): ‘Daarnaast hebben we verschillende clubs, zoals een boeken-, film-, bordspelletjes-, kook- en theaterclub. We willen graag zoveel mogelijk verschillende mensen aantrekken.’

Andrea Cosic (23, psychologie, uit Bosnië): ‘Er komt een heel divers publiek. Naar onze wekelijkse woensdagavondborrels in Einstein komen uitwisselingsstudenten, PhD’ers en werkende expats.’

Malaver: ‘Ook Nederlanders zijn welkom, maar ze lijken soms te vergeten dat Nederlandse studenten ook internationale studenten zijn. Dat is wel jammer. We zouden het leuk vinden als er meer Nederlanders naar onze activiteiten komen.’

Alexandra van Hoek (22, politicologie, half Duits, half Nederlands): ‘Langskomen is heel vrijblijvend. Bij ons hoef je geen lidmaatschapsgeld te betalen, iedereen is welkom. We houden ook geen ledenlijst bij, daarvoor is het verloop te groot. De meeste mensen zijn hier maar voor een of twee semesters.’

Beatriz Sannuti de Carvalho (24, politicologie, Brazilië): ‘We hebben wel een speciale ledenkaart. Deze kost vier euro en daarmee krijg je korting op activiteiten en toegang tot Einstein op woensdagavond.’
Cosic: ‘Omdat we geen vaste ledenlijst hebben weten we nooit helemaal zeker hoeveel mensen er zullen komen. Op ons grootste feest in InCasa waren bijna 1100 mensen, dat was wel heel gaaf. Onze meest bekende activiteit is het Cultural Festival.’

Van Hoek: ‘Ik vond het weekend op Ameland heel leuk. Het waaide ontzettend hard. Ik zat in een busje en er zouden zestig studenten op de fiets achter me aanrijden naar het huisje. Het was pikdonker en ik had geen idee waar ik naar toe moest. We reden over onverharde wegen door de modder en het gras. Toen we eindelijk aankwamen waren er nog maar twintig fietsers over. De rest was onderweg verdwaald.’

Malaver: ‘Niet iedereen kan even goed fietsen, en al helemaal niet onder zulke omstandigheden. Daar hebben we wel van geleerd. Maar het was leuk en iedereen is levend thuisgekomen.’

Cosic: ‘Wij hebben het sowieso altijd gezellig samen.’

Demertzi: ‘Op feestjes geven we het goede voorbeeld door verkleed te komen. Met Halloween waren we Disneyfiguren. We zijn ook wel eens verkleed gegaan als zelfbedachte superhelden, of als regenboogpiet met Sinterklaas.’

Sannuti de Carvalho: ‘We houden van dansen, Cuarenta Y Tres likeur en cheesy liedjes, zoals Wannabe van de Spice Girls.’

Malaver: ‘En we houden van ongezonde snacks. Soms proberen we ons leven te beteren en fruit mee te nemen, maar het rot altijd weg in de common room bij Plexus.’

Door Petra Meijer

Deel dit bericht:

Voorpagina

#snellerstemmen

Woensdag de negentiende mag u weer stemmen voor de gemeenteraad. Maar op wie? Mare helpt …

Achtergrond

Wetenschap

Als cellen samenwerken

Leidse biologen bogen zich over meercellige bacteriën. Hoe werken de cellen samen en …

Rubrieken

Zzzzzzzzzzz

Lees deze week vooral een goed boek voor het slapengaan, want behalve Boekenweek, is het …

English page