Messteker niet in beroep

6 Maart 2014

De Leidse student die afgelopen maand vijf jaar celstraf kreeg opgelegd nadat hij zijn huisgenote aanviel met een mes, gaat niet tegen het vonnis in beroep. Wouter H. klom afgelopen zomer bij het slapende meisje in haar hoogslaper en ging haar meerdere malen met een mes te lijf. De officier van justitie omschreef de relatie tussen de twee huisgenoten als ‘friends with benefits’, maar uiteindelijk wees zij hem af. De avond voor het voorval zag hij haar met een ander zoenen. H. beweerde tijdens de rechtszaak dat hij zich niets van het moment kon herinneren, maar de rechter constateerde dat er sprake was van poging tot moord. Ook het Openbaar Ministerie, dat zes jaar had geëist, gaat niet in beroep.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

6 Maart 2014