Honderd miljoen

6 Maart 2014

Volgens het herfstakkoord mochten D66, CU en SGP in ruil voor hun gedoogsteun overheidsgeld herverdelen, samen met de coalitie. Bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kwam een pot van 600 miljoen euro bij. Maandag maakte minister Bussemaker bekend waar dat geld heen gaat. Het merendeel is bestemd voor het middelbaar onderwijs en het MBO, maar voor wetenschap is er honderd miljoen beschikbaar. Daarvan gaat de helft naar deelname in de Europese onderzoeksprogramma’s ECSEL en Eurostars. Wetenschappers mogen daar beurzen aanvragen, maar alleen als hun eigen land ook meebetaalt aan het programma, dus Nederland koopt als het ware toegangskaartjes voor de wedstrijd. 25 Miljoen is voor Nederlandse wetenschappers die een aanvraag doen voor een andere Europese pot, Horizon 2020. Zo’n aanvraag doen kost geld, maar dat geld krijg je nu terug van OCW als je aanvraag wordt goedgekeurd. De resterende 25 miljoen worden verdeeld via de Nederlandse subsidieverstrekker NWO.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

6 Maart 2014