Bijsluiter voor arbeidskansen

6 Maart 2014

Minister voor Onderwijs Jet Bussemaker lanceert zaterdag de nieuwe studietoolStudie in Cijfers’, die meer inzicht moet bieden in de inhoud van opleidingen en de kansen op de arbeidsmarkt.

Tevens is het mogelijk met deze tool studies landelijk te vergelijken.

De cijfers van ‘Studie in Cijfers’ zijn gebaseerd op voltijd hbo- en wo-studies. Naast de cijfers van de opleiding wordt het landelijke gemiddelde getoond.

De tool, ook wel de studiebijsluiter genoemd, is in het leven geroepen om er voor te zorgen dat studenten sneller op de juiste plek terechtkomen.

Het is een onderdeel van een aantal maatregelen om studiesucces te verhogen. Daarnaast is het verplicht om een studiekeuzecheck te doen en moeten aanstaande studenten zich voor 1 mei inschrijven.

In het overzicht is te zien hoe studenten hun studie waarderen, met een cijfer tussen de 1 en de 5, het aantal eerstejaars dat de opleiding doet, het aantal contacturen dat eerstejaars wordt aangeboden, het percentage studenten dat doorstroomt naar het tweede jaar, het percentage studenten dat binnen vier jaar een hun bachelor heeft en het percentage studenten dat 1,5 jaar na afstuderen een aansluitende baan heeft. Van de eerstejaars die vorig jaar aan een opleiding begonnen, haalt 68 procent uiteindelijk een diploma, zo schatte de Onderwijsraad onlangs. EM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

6 Maart 2014