Kamervragen: 'Boven is tukken, beneden is leven'

Jahir Dijks (24, fiscaal recht)

Marc de Haan

Huis: OV35M (Oude Vest)
Kamer: 13m2, 6m2 boven
Kost: 330 euro per maand
Bewoners: 14

Ben je niet bang dat je van je trapje lazert?
‘Nee, ik ben niet anders gewend. Alle kamers op deze verdieping hebben een platje en een trap. Het is één keer verkeerd gegaan, maar dat was op een andere kamer. Daar stond de trap niet vast, dus die schoof onder mijn voeten vandaan. Toen ging ik wel hard op mijn bek, maar ik heb er gelukkig niks aan overgehouden. Zonder platje zou het echt heel klein zijn. Mijn bed en klerenkast staan daar. Beneden heb ik een bureau waar ik relaxed aan kan studeren en een zithoekje om te chillen. Boven is tukken, beneden is leven.’

Er klinken technobeats uit je speakers. Draai je altijd muziek?
‘Ja, bijna wel: deephouse en techno, soms een beetje jazz. Dat schalt hier regelmatig door de gangen. Mijn huisgenoten hebben er soms last van, maar als ze niet klagen zet ik het ook niet zachter. Bovendien snap ik niet dat je last kan hebben van zulke goede muziek.’

Wat vind je het mooist aan je kamer?
‘Ik ben trots op de vos, Reinier, die ik van een clubgenoot heb gekregen. In mijn eerste jaar sms’te hij me dat hij voor het eerst een vos had geschoten. Ik vond het wel vet om een opgezet dier in mijn kamer te hebben, dus vroeg ik hem of hij dat kon regelen. Het kostte 250 euro, maar ik kreeg korting omdat ik net jarig was geweest.’

Vanwaar die schietschijven?
‘Ik ben niet echt een grimmig persoon, maar het is grappig om die dingen op je kamer te hebben staan. Ze waren over van een schietoefening van Pro Patria en ze vonden het prima als ik er een paar meenam.’

Zo te zien ben je nogal een Aloëdrinker.
‘Het is eigenlijk eten en drinken tegelijk, vooral als je brak bent. Er zitten van die stukjes in die heel licht verteerbaar zijn. Dus als je heel hard gezopen hebt en je drinkt aloë, dan heb je heel licht voedsel en vocht, echt top!’

En je hebt een collage van jezelf…
‘Na een gezellige borrel was ik nog wat gaan facebooken en heb in een dronken bui een advertentie van McDonald’s aangeklikt, waarin ze quality scouts zochten. Ik heb toen midden in de nacht een motivatiebrief gestuurd, een groot kakverhaal eigenlijk. Twee weken later, ik was het eerlijk gezegd alweer vergeten, werd ik gebeld dat ik mee mocht doen. Zodoende mocht ik meelopen bij het productieproces van McDonald’s, waar je de frietjes van boer tot frituur volgt. Achteraf kreeg ik deze collage opgestuurd.’

Door Esha Metiary

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Een paradijs voor dwazen

In het Engelse plaatsje Totnes runt de zogeheten Transition-beweging een lokale, duurzame …

Wetenschap

Gods opvolging

Toen geneesheer Herman Boerhaave stierf in 1738, begon de strijd om zijn nalatenschap. …

Studentenleven

English page