Witte-mannenbolwerk

27 Februari 2014

De raden van toezicht worden voornamelijk bevolkt door blanke mannen en ondernemers. Tweederde van de toezichthouders is man en daarnaast komen drie van de tien toezichthouders uit het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een inventarisatie van een aantal universiteitsbladen. De samenstelling van de raden is geen goede weerspiegeling van de studentenpopulatie. Karl Dittrich, voorzitter van de vereniging van universiteiten, erkent dit. In de Volkskrant zei hij de cijfers ‘niet echt verontrustend’ te vinden. Waar de focus van het hoger onderwijs twintig jaar geleden op bedrijfsvoering lag, is de nadruk nu verschoven naar inhoud, kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Dittrich voorspelt dat de samenstelling van de raden over niet al te lange tijd zal veranderen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

27 Februari 2014