Rechtsbureau sluit

27 Februari 2014

Het Studenten Rechtsbureau Leiden sluit eind deze maand haar deuren. Tot die tijd ronden ze lopende kwesties af; vragen en sollicitaties nemen ze niet meer aan. Een van de redenen van de sluiting is dat het met die vragen en sollicitaties niet bepaald storm liep, blikt bestuurslid Pauline Tubbergen terug. ‘Vaak bleken die eigenlijk bedoeld te zijn voor de Leidse rechtswinkel. Blijkbaar was er in Leiden geen plek voor twee juridische bureaus.’ Ze benadrukt dat de rechtswinkel wel blijft bestaan. Voor wie het onderscheid niet helemaal duidelijk heeft: het rechtsbureau zat in Plexus en was speciaal gericht op studenten en hun problemen: huisbazen, onenigheid met de universiteit, enzovoort. De rechtswinkel zit aan de Langegracht, is niet specifiek voor studenten, en adviseert over meer verschillende onderwerpen. Een fusie tussen de twee organisaties kwam niet van de grond.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

27 Februari 2014