Nieuws
Augustinus alleen voor 18-plussers
Naar aanleiding van de nieuwe alcoholwet die 1 januari van kracht is gegaan, sluit een aantal studentenverenigingen in Nederland definitief hun deuren voor aanstaande leden jonger dan 18 jaar. Zo ook Augustinus.
donderdag 6 februari 2014

Als reden voor het beleid geeft verenigingsvoorzitter Rex van der Plas op dat de sancties nu bij de vrijwilligers die de bar runnen gelegd worden.

Van der Plas: ‘De vrijwilliger hoort in de gaten te houden wie er meerderjarig is en wie niet, maar het is niet eerlijk als hij of zij de straf krijgt.’ Augustinus is op dit moment de enige van de grote vijf verenigingen in Leiden die alleen voor 18-plussers wordt. De vereniging heeft nu vijf leden onder de achttien. Volgende week zijn dat er nog maar vier want dan is er eentje jarig.

Catena zal het beleid niet aanpassen omdat er momenteel ook al geen 18-minners zijn. SSR verandert ook niks. Timo Korstenbroek, preses SSR: ‘We hebben nu slechts drie minderjarige leden. We zullen volgend jaar gewoon iets meer verantwoordelijkheid moeten nemen en beter moeten opletten.’

Quintus verandert het beleid vooralsnog niet, omdat het niet relevant is voor de huidige situatie. Er wordt wel over vergaderd omdat wordt voorzien dat de situatie vanaf de komende EL CID sterk verandert.

Ook Minerva denkt dat het verstandig is om naar de toekomst te kijken, maar zal vooralsnog geen andere koers varen. Preses Wenneke Stikkers: ‘Het bestuur houdt toezicht op de mensen die jonger dan 18 zijn. We zullen het nieuwe bestuur een advies meegeven voor de volgende instroom, maar het zou jammer zijn om de deuren te sluiten. Een vereniging draait immers om veel meer dan alleen bier drinken.’

Esha Metiary