Twee Vici's

30 Januari 2014

De subsidieverstrekker voor wetenschappelijk onderzoek NWO heeft aan twee Leidse onderzoekers een Vici-subsidie van anderhalf miljoen euro toegekend. Leidse taalwetenschapper Marian Klamer richt zich op een uniek taalgebied in Oost-Indonesië om het verschil tussen de twee manieren waarop taal zich kan ontwikkelen te onderzoeken. Natuurkundige John van Noort zal het geld gebruiken om de compacte structuur waarbinnen DNA in een gen ligt opgeslagen, heel precies in kaart te brengen. Met de subsidies van anderhalf miljoen euro worden de wetenschappers in staat gesteld om vijf jaar lang onderzoek te doen en een eigen onderzoeksgroep op te zetten. De Vici’s werden dit jaar aan 31 wetenschappers toegekend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 Januari 2014