Leiden wil tweede studie goedkoop houden

30 Januari 2014

Het college van bestuur wil de huidige Leidse regeling rondom het wettelijk collegegeld voor een tweede studie behouden voor komend collegejaar.

Die houdt in dat studenten die een bachelor of master afronden, nog tegen het wettelijk collegegeld een tweede bachelor of master mogen beginnen in het collegejaar dat daar direct op volgt. 

Dat is een iets soepelere variant van de regeling van minister van onderwijs Jet Bussemaker. Daarbij kun je namelijk een tweede studie alleen tegen wettelijk collegegeld volgen wanneer je eraan begint vóór het afronden van je eerste studie. Anders betaal je voor je tweede studie instellingscollegegeld, wat vaak een stuk hoger ligt.
Wanneer je in Leiden met de start van je tweede studie langer wacht dan het eerstvolgende collegejaar na het afronden van de vorige, is dat ook het geval: voor alfa- en gamma-opleidingen is het instellingscollegegeld hier voor dit collegejaar 9900 euro, voor bètaopleidingen 12.500 euro en voor geneeskunde 14.400 euro. Het wettelijk collegegeld was 1835 euro; komend collegejaar wordt dat 1906. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 Januari 2014