Kalmte over zelfplagiaat

30 Januari 2014

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Wetenschap maant tot kalmte in de zaak-Nijkamp. VU-econoom Peter Nijkamp begeleidde een proefschrift met plagiaat erin, en kwam vervolgens zelf ook onder vuur te liggen. Hij zou zijn hoge productie aan wetenschappelijke artikelen vooral danken aan overvloedig citeren uit eigen werk. Jasper van Dijk (SP) had daar Kamervragen over gesteld. Bussemaker vindt het voorbarig om Nijkamps zelfcitatie fraude te noemen, en wacht een rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie der Wetenschappen af. Juist uit het feit dat zowel het proefschrift als Nijkamps citeerpraktijk bij de VU onder de loep gingen, blijkt dat universiteiten over een zelfreinigend mechanisme, aldus de bewindsvrouw.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 Januari 2014