Geen moocs

30 Januari 2014

Coursera, de aanbieder van moocs, is teruggefloten door de Amerikaanse overheid voor het aanbieden van hun diensten in landen die op de zwarte lijst staan. In aantal landen zijn de online colleges niet meer te volgen. Het is nog wel mogelijk om de catalogus door te kijken, maar bij het inloggen krijgen gebruikers een foutmelding te zien. Coursera weert de gebruikers uit embargolanden zoals Syrië, Iran en Cuba door middel van blokkades op bepaalde IP-adressen. Een ander mooc-platform, edX (van Harvard en MIT) mag de diensten in een aantal van de omstreden landen wel aanbieden. Hiervoor hebben ze een speciale licentie. Of Coursera hier ook in aanmerking voor komt, is onduidelijk.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 Januari 2014