Geen plagiaat

16 Januari 2014

De Belgische criminoloog Patrick Van Calster, die van 2007 tot 2012 als universitair hoofddocent was verbonden aan de Universiteit Leiden, heeft in zijn Leidse tijd geen plagiaat gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek naar de publicaties van Van Calster door de commissie wetenschappelijke integriteit van de universiteit. 
Aanleiding voor het onderzoek was het besluit van de Vrije Universiteit Brussel om de doctorstitel van Van Calster in te trekken. Er was plagiaat geconstateerd in zijn proefschrift. De promotie vond plaats in 2005. Ook de Rijksuniversiteit Groningen, waar Van Calster sinds 2010 hoogleraar was, onderzocht het werk van de criminoloog en kwam geen fraude op het spoor. Wel werd Van Calster door Groningen ontslagen omdat hij niet meer voldoet aan de benoemingseisen voor het hoogleraarschap.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 Januari 2014