Nieuws
Studenten Rijnfront mogen toch blijven
De studenten die de Rijnfront appartementen bij Oegstgeest bewonen mogen toch tot 31 januari blijven.
woensdag 18 december 2013

Het was vorige week behoorlijk schrikken voor de bewoners van de ‘barakken’. Een aantal van hen ontving op 10 december een e-mail waarin zij verzocht werden de woningen voor 31 december te verlaten. Zes maanden eerder hadden de studenten nog een ondertekende brief ontvangen waarin de deadline op 31 januari lag.

‘Dat is mijn geplande verhuisdatum en ik ben niet in de luxe positie om eerder te vertrekken’, zegt Adrian Roxburgh. De studenten gingen bij studentenhuisvester DUWO langs om opheldering te vragen en kregen te horen dat de eerder verstuurde brief niet rechtsgeldig zou zijn en het contract echt op Oudjaarsavond af zou lopen. Ze kregen mondeling toestemming om langer te blijven, maar dit wilde niemand op papier zetten.

‘Als krakers hebben we geen enkele garantie. Voor hetzelfde geld worden de deuren dichtgespijkerd, het water of de elektriciteit afgesloten of al begonnen met het afbreken van de woningen’, aldus Roxburgh. Om het geheel nog verwarrender te maken kreeg een aantal studenten op 16 december een brief waarin stond dat ze tot 31 januari mochten blijven.

‘Maar vrijdag kwam er een vrouw van de DUWO langs die zei dat het contract toch 31 december wordt beëindigd, omdat ze ons er moeilijker uitkrijgen als het tot in het nieuwe jaar verlengd wordt’, zegt bewoner Zhang Suyun.

DUWO-directeur Jan Benschop heeft echter goed nieuws voor de studenten. ‘In een van de e-mails hebben we een fout gemaakt. De studenten mogen tot 31 januari blijven en ze hoeven ter compensatie in januari geen huur te betalen. We zijn een studentenhuisvester, we zetten ze heus niet met de feestdagen op straat.’ PM