Rubicon

18 December 2013

Vijf jonge Leidse wetenschappers hebben een Rubiconfinanciering in de wacht gesleept. Met dit programma, van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), kunnen ze na hun promotie onderzoek doen aan buitenlandse instituten. Anne-Laura van Harmelen gaat in Cambridge onderzoeken of vriendschap in de adolescentie de negatieve effecten van emotionele kindermishandeling kan verminderen. Edith Fayolle gaat naar Harvard voor onderzoek naar organische moleculen in de ruimte. Mariëtte Boon zal aan de Maastricht University onderzoeken of bruin vet de Hindoestaanse bevolking kan helpen beschermen tegen diabetes type 2. Zij hebben daar namelijk een verhoogde kans op. Aan Stanford gaat Sascha Hoogendoorn onderzoeken of het mogelijk is om kanker te stoppen bij kinderen, zonder de normale ontwikkeling aan te belemmeren. En Jörn Venderbos zal elektronen in topologische materialen gaan bestuderen aan het Massachusetts Institute of Technology. Uit de 92 aanvragen werden in totaal negentien jonge wetenschappers geselecteerd.

Deel dit bericht: