Niets achterhouden

12 December 2013

De universiteitsraad klaagde vorige week over het uitblijven van reeds door het college van bestuur toegezegde informatie over de honours academy. De raad moet instemmen over het onderwijsreglement van deze academie die universiteitsbreed onderwijs organiseert voor excellente studenten en scholieren. Er was een matrix beloofd waarin duidelijk zou staan wie voor wat verantwoordelijk is in de academie. Dit schema bleef echter uit. Dat deed de geïrriteerde raad vermoeden dat het college zelf niet weet hoe de academie in elkaar steekt. ‘Het is absoluut niet het geval dat we informatie achterhouden of geen antwoorden willen geven op vragen van de raad’, zei vice-rector-magnificus Simone Buitendijk maandag tegen de raad. ‘Deze week is er contact tussen ambtenaren en raadsleden om alle vragen op een rijtje te zetten. Dan wordt er gekeken of het nodig is om alsnog een matrix op te stellen. We willen in ieder geval geen onduidelijkheid.’

Deel dit bericht: