Columns & opinie
Ach... we bekken gewoon lekker
Naast films kijken, kan er ook gedanst worden op het Leiden International Film Festival, bijvoorbeeld bij de Leidse gypsy-punkband Fat Angel.
Vincent Bongers
donderdag 31 oktober 2013

Zanger Peter Ramondt. Fat Angel heeft veel soorten muziek gespeeld. Hoe zit dat?

‘We waren iets van veertien toen we begonnen met muziek maken. We zaten in de metal/hardrock hoek. Dat begon ons wel een beetje te vervelen. Het werd blues en rock ‘n roll. Daar kwam wat soul en andere muzieksoorten bij.

‘We zagen vervolgens de New Yorkse gypsy-punkband Gogol Bordello op Lowlands en dachten: we gaan Balkanmuziek spelen. Een van onze vrienden kreeg toen een ukelele voor zijn verjaardag en vroeg of hij mee kon spelen. Het is heel vrouwelijke muziek. Het nodigt uit tot dansen. Het werkt nog beter met een paar biertjes op natuurlijk. We willen de ultieme feestband worden.’

De titel van jullie ep Party Extravaganza laat weinig te raden over. Of zit er een diepere betekenis achter een nummer als Sinaasappèl?

‘Ach, nee. Dat bekt gewoon lekker.’

Wat was jullie gaafste optreden tot nu toe?

‘Werfpop openen was heel vet. Het is natuurlijk je eigen stad, al hadden we graag wat later gespeeld. Vogelpop in Drenthe, ergens in the middle of nowhere, was ook heel gaaf. De vibe was heel goed. Met z’n allen het podium op en feesten maar.

‘We stoppen pas bij totale werelddominantie natuurlijk. Nee, we willen vooral graag veel spelen. Het liefst ook wat grotere gigs. Noorderslag en Lowlands zou natuurlijk fantastisch zijn.

‘Maar eigenlijk zijn we niet zo van het doelen stellen. Groter groeien is fijn maar we laten ons alles maar een beetje overkomen.

‘Het zou mooi zijn als je van muziek kunt leven maar dat is niet heel erg reëel. In januari gaan we de studio in. Dus daar kijken we wel naar uit.’

Zaterdag 2 november

LIFF festivalcafé, Toegang gratis