Nieuwe MOOC

26 September 2013

Op maandag 30 september gaat de tweede Leidse Massive Open Online Course (MOOC) van start. ‘Inmiddels zijn er al 25.000 aanmeldingen voor de collegereeks van Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme’, aldus Gideon Shimshon, directeur van het Centre for Innovation van de faculteit Den Haag en verantwoordelijk voor de technische en organisatorische uitvoering van de MOOCs. De MOOC wordt aangeboden via Coursera, een gratis online platform dat cursussen aanbiedt. Inschrijven kan overigens nog steeds. De eerste Leidse MOOC, gegeven door hoogleraar Europees recht Stefaan Van den Bogaert, trok 40.000 studenten, daarvan deden er meer dan 3000 examen. Bijna de helft daarvan haalde een voldoende. Bakker laat op de website van de universiteit weten te hopen op ‘een internationaal publiek dat met mij de discussie wil aangaan wat terrorisme is, hoe we daar tegenaan kunnen kijken en wat we er tegen kunnen doen.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

26 September 2013