Meer leden

26 September 2013

Studentengezelligheidsverenigingen hebben veel meer eerstejaars getrokken dan vorig jaar. Uit cijfers van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) blijkt dat 8500 eerstejaars zich hebben ingeschreven bij een van de 48 LKvV-leden. Dat is twaalf procent meer dan vorig jaar en de grootste stijging sinds 2009. Het aantal studenten in het hoger onderwijs steeg overigens met zes procent in vergelijking met vorig jaar. Waarschijnlijk door de dreiging van het sociaal leenstelsel. Het blijkt dat maatregelen om studenten sneller te laten studeren geen negatieve gevolgen hebben voor de aanwas van nieuwe leden. De LKvV denkt zelf dat vanwege de krappe arbeidsmarkt veel studenten steeds meer het nut zien van het lidmaatschap van de studentenvereniging. ‘Studenten willen zich naast hun studie verder ontwikkelen en studentenverenigingen bieden bij uitstek deze optie’, aldus Jan van ’t Westende, voorzitter van de LKvV. In Leiden zijn Minerva, Quintus, Augustinus, SSR en Catena lid. Alleen de laatste vereniging haalde minder leden dan vorig jaar binnen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

26 September 2013