Nieuws
Drugstest gaat gewoon door
De Leidse afdeling van Brijder Verslavingszorg test nog steeds alle harddrugs.
donderdag 19 september 2013

In de Mare van vorige week stond dat Leidse drugsgebruikers hun middelen kunnen laten testen bij Brijder Verslavingszorg. Maar dit weekend berichtte een aantal kranten, waaronder het Leidsch Dagblad, dat Brijder daarmee zou stoppen, wegens teveel vraag. Leidse drugsconsumenten hoeven zich echter geen zorgen te maken: zij kunnen nog steeds met hun pillen, poeders en buisjes aankloppen.

Het zijn uitsluitend de Noord-Hollandse vestigingen van Brijder die voorlopig alleen xtc-pillen testen. Dit jaar zijn er meerdere doden gevallen door gifpillen, vandaar dat er een toegenomen vraag is naar kwaliteitscontroles. De Leidse studente die begin deze maand overleed na het nemen van drugs, had overigens geen pil genomen, maar MDMA-poeder.

De Brijder in Leiden test, in elk geval voorlopig, nog alle harddrugs. Dat is beter voor de gezondheid van de consument, en geeft de instelling inzicht in wat er zoal in omloop is in de regio.

Wie iets te testen heeft, kan elke donderdagmiddag tussen half vier en vijf terecht aan Stationsweg 37, tegenover de Jumbo. De test is gratis, maar je mag maar één monster per keer testen. Na een week kun je bellen voor de uitslag. Bij ghb en lsd duurt dat twee weken. BB