Naturalis wil T-rex

12 September 2013

Onderzoekers van Naturalis zijn bezig met het opgraven van het skelet van een Tyrannosaurus rex. Het gaat om een goed bewaard skelet, vermoedelijk van een vrouwtje. ‘Goed bewaard’ is een relatief begrip bij uitgestorven dieren die al meer dan 65 miljoen jaar dood zijn: van het meest complete T-rex-skelet ter wereld ontbreekt nog altijd zo’n twintig tot vijfentwintig procent. Het skelet moet het pronkstuk worden van de Naturalis, al zal het vermoedelijk pas vanaf 2017 te zien zijn. En er moet nog even voor worden betaald: de dino is nu nog eigendom van de Amerikaanse boeren op wier land ze ligt. Naturalis gaat fondsen werven om dat bedrag bij elkaar te krijgen. Als dat lukt, is Leiden de enige niet-Amerikaanse stad met een echte T-rex.

Deel dit bericht: