Meeste leden voor Minerva

5 September 2013

Ook de verenigingen profiteerden mee van de groei van de universiteit.

SSR voerde zelfs een ledenstop in. ‘Op de donderdag van de El Cid zagen we de bui al hangen’, zegt preses Carlo Konings. ‘Elke dag hadden we 50 procent meer inschrijvers dan vorig jaar. Vorig jaar hadden we 175 nieuwe leden. Nu leek dat uit te komen op iets van 270. En dat is echt teveel. Als alle eerstejaars komen, is er geen ruimte meer voor de ouderejaars. We willen ook dat de nieuwe lichting op een prettige manier zijn weg vindt op de vereniging. We hebben gekozen voor een maximum van 230 nieuwe leden. De rest komt op een reservelijst.’
Minerva haalde de meeste nieuwe leden binnen: 392. Vorig jaar waren dat er 344. ‘Geen probleem’, reageert preses Pepijn van Ham. ‘Dat kunnen we best opvangen. Voorlopig hebben we ruimte genoeg. Alleen de huisvesting is wat lastiger. Onze commissie is er heel druk mee bezig. Binnen een paar maanden vindt iedereen wel een plekje. Studenten worden ook steeds creatiever in het vinden van een woning.’
Dat de andere verenigingen afgetroefd zijn, is een aardige bijkomstigheid. ‘Ik zou liegen als ik zeg dat we dat niet leuk vinden.’
Augustinus won de laatste jaren de strijd om de meeste sjaarzen maar blijft nu met 387 inschrijvingen iets achter op Minerva. Quintus verwelkomt 260 nieuwe leden. Vorig jaar waren dat er 244. Catena is de verliezer van de grote vijf met 102 inschrijvers. Dat waren er in 2012 nog 136. VB

Deel dit bericht: