Nieuws
Student steekt huisgenote in hals
Een psychologiestudente (19) is in de nacht van zaterdag op zondag in haar hals gestoken door een huisgenoot (19).
donderdag 13 juni 2013

De steekpartij gebeurde in een studentenhuis aan de Oude Singel, waar de twee wonen. Beide studenten zijn lid van studentenvereniging Quintus, het slachtoffer van dispuut JoJo en haar huisgenoot van Olympus.

Het slachtoffer zou niet zijn ingegaan op de avances van de jongen. Nadat hij haar op zaterdagavond met een ander zag zoenen, zocht hij zijn heil in de drank. Later die nacht zou hij met een mes in haar hoogslaper geklommen zijn. De jongen zou zelf het alarmnummer gebeld hebben en daarna zijn weggevlucht.

Dat laatste klopt niet volledig, zegt Lex Benden, woordvoerder van politie Hollands Midden.

‘De verdachte is niet degene die de melding heeft gedaan. Wie het wel was, kunnen we in het belang van het onderzoek nog niet vertellen.’ 

Het slachtoffer is zondag rond kwart voor vijf ’s ochtends met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De dader werd kort daarna aangehouden. Hij is momenteel in verzekering gesteld. Deze week wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Benden: ‘Die zal dan besluiten of justitie de verdachte langer vast mag houden.’ Het slachtoffer is momenteel nog niet thuis. Of ze nog in het ziekenhuis verblijft kon Benden niet vertellen.

‘Naar omstandigheden maakt ze het redelijk’, laat Quintus-voorzitter Stijn van den Wijngaard in elk geval weten. Tegen de jongen zijn binnen de vereniging nog geen stappen ondernomen. Geruchten dat hij geroyeerd zou zijn, zijn volgens Van den Wijngaard ‘zeker niet waar