Nieuws
College dubt over 6,5
Het college van bestuur gaat een selectie-eis bij geneeskunde heroverwegen. De opleiding en het college willen dat een deel van de plaatsen in collegejaar 2015-16 alleen toegewezen kan worden aan scholieren die bij overgang van 5 naar 6 vwo minstens gemiddeld een 6,5 stonden voor relevante vakken.
donderdag 6 juni 2013

De universiteitsraad verzette zich tegen deze cijfer-eis. Deze decentrale selectie zou gaan gelden voor 150 van de 315 beschikbare plaatsen.

De studentenpartijen in de raad vonden het vreemd dat cijfers weer een rol spelen bij de decentrale selectie, terwijl studenten juist kunnen worden beoordeeld op zaken als een goede motivatie of andere kwaliteiten die hen heel geschikt maken voor een opleiding.

Verder vinden de studenten dat een vwo-diploma en het juiste profiel op zich voldoende moet zijn om alle opleidingen in Leiden te kunnen volgen.

Het college vond dat een cijfereis studenten niet uitsloot omdat een deel van de plaatsen nog via loting toebedeeld wordt.

Daarnaast maakten scholieren met een laag gemiddelde toch al niet veel kans om aan geneeskundestudie te beginnen. Desondanks gaat het college opnieuw nadenken over de regeling. VB