Nieuws
Wildplassen op Harvard
Bijna een kwart van alle studenten die dit jaar afstudeerden aan Harvard heeft over het standbeeld van de oprichter geplast.
donderdag 30 mei 2013

Dat schrijft The Crimson, het universiteitsblad van Harvard dat elk jaar een enquête onder de afgestudeerden houdt. Iets minder dan de helft van de zo’n 1500 leden van de Class of 2013 vulde hem in, dus op de betrouwbaarheid van de cijfers valt wat af te doen. Desalniettemin:

Driekwart van de studenten is nog maagd als ze aankomen op de uni. Bij het afstuderen is 27 procent dat nog steeds.

Belangrijke plek voor degenen die wel seks hebben: de universiteitsbieb. Een achtste van alle studenten zegt het daar gedaan te hebben.

Seks in de UB blijkt te horen bij de ‘Big Three’, drie studentikoze acties die je gedaan ‘moet hebben’ als je aan Harvard studeert. Het meedoen aan de nacht-streak Primal Scream (32 procent) en het plassen over de voet van het standbeeld van oprichter John Harvard (23 procent) zijn de andere twee. Bij toeristenrondleidingen over de campus moedigen gidsen bezoekers aan om over de voet van John Harvard te wrijven – u bent vanaf nu gewaarschuwd.

Zeven procent heeft wel eens vals gespeeld bij een examen. 38 procent is tijdens de studie wel eens lang de studentpsycholoog gegaan. En maar liefst 93 procent zou opnieuw voor Harvard kiezen als ze de kans kreeg alles overnieuw te doen.BB