Nieuws
Vidi?s voor Leiden
Er zijn weer verse Vidi-beurzen. Bij de ronde van afgelopen maandag gingen er 13 van de 86 beurzen naar Leiden.
donderdag 23 mei 2013

Subsidieverstrekker NWO deelt elk jaar een verzameling beurzen met Latijnse namen uit. Veni-beurzen zijn voor pas gepromoveerden, Vici’s voor gevestigde hoogleraren, en de Vidi zit er tussenin. Het is een pot van maximaal achthonderdduizend euro, waar de onderzoeker vijf jaar mee onder de pannen is.

De faculteit Geesteswetenschappen deed het opvallend goed, met drie beursveroveraars. Classicus Casper de Jonge, historicus Herman Paul en taalkundige Gijsbert Rutten vielen in de prijzen. Archeoloog Alexander Geurds gaat met het geld onderzoek doen naar steencirkels in Nicaragua. Luis Ricondo Cruz van het LUMC kreeg een beurs om kankergezwellen zichtbaar te maken.

De overige beurzen kwamen terecht bij de bètafaculteit (Dennis Claessen, Catherijne Knibbe, Alesandro Patruno) en bij Sociale Wetenschappen (psychologen Ellen de Bruijn, Lorenza Colzato en Peter Putman, en bestuurskundige Anne Rasmussen). Oud Mare-columniste Rivke Jaffe zit inmiddels bij de UvA, en daar zullen ze blij zijn dat ook zij een Vidi heeft gewonnen. BB