Titus de Taxus mag nog even blijven

16 Mei 2013

De taxusboom die bij de ingang van het bestuursbureau staat, blijft daar voorlopig nog wel even staan. ‘Titus’ zoals de boom is gaan heten, zou eerst plaats maken voor de vlaggenmasten van de universiteit. Die maakten op hun beurt plek voor de koningslinde die de universiteit plaatste. Uiteindelijk moet Titus verhuizen naar het nog aan te leggen Singelpark. ‘Ik vond het idee dat de universiteit een oude boom in de versnipperaar wilde gooien erg raar’, vertelt GroenLinks-gemeenteraadslid Pieter Kos. Hij spant zich nu in om de verhuizing te regelen. Volgens de universiteit zal die zo’n negenduizend euro kosten, maar Kos hoopt met de hulp van meewerkende bedrijven de prijs te kunnen drukken. ‘De verplaatsing zal ergens in oktober zijn, als het groeiseizoen voorbij is’, vertelt hij.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 Mei 2013