Leidse Studentenraad opgeheven

16 Mei 2013

Vanaf komend academisch jaar houdt de Leidse Studentenraad (LSr) op te bestaan. De raad had als taak het college gevraagd en ongevraagd te adviseren over zaken die voor studenten van belang zijn.

Voorzitter van de LSr Christel de Lange vindt het jammer dat de raad opgeheven wordt, maar snapt het besluit wel.
‘Ik had het wel een beetje zien aankomen, omdat er de laatste tijd steeds minder behoefte was aan input vanuit studenten. We gaan nog wel een advies schrijven voor het college van bestuur om ervoor te zorgen dat er toch nog gevarieerde groepen studenten bij de besluitvoering betrokken worden.’
Universitair woordvoerder Caroline van Overbeeke laat weten dat de functie van de LSr overbodig is geworden. ‘Het college vindt input van studenten heel belangrijk. Het wordt in die behoefte voorzien door het Leids Assessoren Overleg (LAssO), waar elke maand mee vergaderd wordt. Die besprekingen blijken heel effectief, omdat de assessoren goed op de hoogte zijn van wat er speelt en een grote achterban hebben. Daardoor sluit de agenda van het LAssO goed aan bij die van het college.’ Dat was met de agenda van de LSr minder het geval, aldus de voorlichtster. ‘De LSr bepaalt haar eigen agenda, en vaak kwam de raad met adviezen over onderwerpen die al behandeld waren. Dan zijn de adviezen niet bruikbaar en dat is zonde van hun inspanningen.’ JVH

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 Mei 2013