Bestuursbeurs, of toch niet?

11 April 2013

Minister Bussemaker van Onderwijs moet de regels voor het aanvragen en ontvangen van een bestuursbeurs ophelderen.

Dat vindt de Nationale Jeugdraad (NJR), de vertegenwoordiger van Nederlandse jongerenorganisaties. Volgens de NJR is het voor studenten die een bestuursjaar doen nu te onduidelijk of zij recht hebben op een bestuursbeurs, en waar ze deze kunnen aanvragen.
Zo zou er op de websites van het ministerie van Onderwijs of DUO niks te vinden zijn over de regeling dat bestuursleden een vergoeding kunnen krijgen.
Verder noemt de NJR het ‘vreemd en willekeurig’ dat de vergoeding van een heel bestuur naar één bestuurslid wordt overgemaakt, die het vervolgens verder moet verdelen. Dit kan tot problemen leiden, omdat die persoon met dit grote bedrag als inkomen, zijn recht op studiefinanciering kwijt kan raken. JVH

Deel dit bericht: