Geen tentamenverbod in augustus

28 Maart 2013

Het college van bestuur verbiedt faculteiten niet om tentamens te plannen in augustus.

Dat zei vicerector Simone Buitendijk tijdens de universiteitsraad van maandag.

Personeelspartij Abvakabo had een rondvraag gesteld over de gevolgen die het vervroegen van het tweede bsa naar 15 augustus heeft op (her)tentamens in deze maand.
Fractievoorzitter Joost Augusteijn meent dat in ieder geval Geesteswetenschappen van het college geen tentamens in augustus meer mag afnemen. Met als gevolg een hogere werkdruk voor docenten en minder voorbereidingstijd voor studenten.
Buitendijk bestrijdt dat het college dit oplegt aan de faculteiten. ‘Naar mijn weten is er geen opdracht aan de studieadviseurs gegeven om tentamens in augustus te schrappen. Dat is een misvatting. Als er door de vervroeging van het bsa knelpunten ontstaan, dan moeten de opleidingen die zelf oplossen.’
Augusteijn heeft een andere le-zing. ‘Mij is ter ore gekomen, en dit is ook per e-mail bevestigd, dat Marcel Vooijs (ambtenaar academische zaken van het bestuursbureau, red.) bij een bijeenkomst van studieadviseurs van Geesteswetenschappen heeft gezegd dat er geen tentamens in augustus ingeroosterd mogen worden.’
Volgens Buitendijk is hij daar niet heen gestuurd door het college. ‘Misschien was hij daar op uitnodiging van de faculteit.’ VB

Deel dit bericht: