Alweer pech bij de Blauwe Schuit

28 Maart 2013

Bij studentenzeilvereniging de Blauwe Schuit is vrijdag een afvoerpijp gesprongen. Het clubgebouw ligt onder de studentenwoningen aan de Zijlstroom, en een van de afvoerpijpen van die huizen loopt door het verenigingspand. Die pijp was verstopt geraakt, en ging lekken. ‘Gelukkig was het vooral helder water van iemand die aan het douchen was, en maar een klein beetje riooldrab’, aldus bestuurslid Viktor Haaksman. Een rioolbedrijfje wist het lek de zelfde dag nog te herstellen, en de schade bleek verwaarloosbaar. Het is het tweede pechgevalletje voor de zeilers dit jaar, nadat eind januari een brandje uitbrak. Extra droevig was dat de traditionele openingswedstrijd, die zaterdag had moeten plaatsvinden werd afgelast vanwege de aanhoudende kou en sterke wind. ‘De zeilactiviteiten tijdens het paasweekend gaan wel gewoon door’, aldus Haaksman. ‘We houden de moed erin.’

Deel dit bericht: