Aanwezigheidsplicht geen zaak college

28 Maart 2013

Het college van bestuur gaat niet in op het besluit van Rechten om de afwezigheid van eerstejaars bij werkgroepen in het tweede semester niet langer te registeren via de onderwijsadministratie. De facultaire sanctie voor veelvuldig afwezige studenten vervalt hierdoor. De universiteitsraad wilde maandag weten van het college wat zij van deze verrassende wending in het beleid vond. Het college ging er niet op in. ‘Dit is een zaak voor de faculteit’, zei vicerector Simone Buitendijk. Anne-Marie Leichsenring, raadslid voor de SGL, vindt het jammer dat het college er niet op in wil gaan: ‘Dit is iets waarmee de faculteit zich onderscheidt. Het is ook iets dat de universiteit uitdraagt. Dit is zo’n grote switch, dat we graag de visie van het college hierover horen.’

Deel dit bericht: