Promovendi in de praktijk

21 Maart 2013

Het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) wil promovendi beter voorbereiden op een baan buiten de academische wereld en zo de arbeidsmarktperspectieven verbeteren.

Volgens het PNN werkt ongeveer tachtig procent van de gepromoveerden buiten de wetenschap, terwijl in het huidige promotietraject de nadruk ligt op doorstroom naar een wetenschappelijk carrière. 

Bovendien wil het PNN het bedrijfsleven en de publieke sector laten ervaren wat de meerwaarde van een promovendus kan zijn. Promovendi die deelnemen aan het zogeheten Professional PhD Program (PPP) gaan minimaal twee maanden bij een bedrijf werken, waar ze problemen uit de dagelijkse praktijk moeten oplossen. Gedurende die tewerkstelling blijven de promovendi aangesteld aan de universiteit en krijgen zij doorbetaald. De organisatie waarbij zij werkeb betaalt de helft van hun salaris. Het project loopt tot juli 2013. JH

Deel dit bericht: