Ontslagen wegens Harlem Shake

21 Maart 2013

Studenten in Oxford deden een Harlem Shake in een van de universiteitsbibliotheken. Reden voor de universiteit om een bibliothecaris te ontslaan.

Voor wie in zalige onwetendheid leeft: de Harlem Shake combineert de ergste eigenschappen van popdansjes en internet-hypes, als een kruising tussen de Macarena en een flashmob. De dans – we gebruiken de term hier in de breedst mogelijke zin – lijkt nog het meest op een verticale epilepsieaanval. Je doet het met een groep mensen, maakt er een filmpje van, en zet dat op internet.

Een groep van zo’n dertig Oxford-studenten deed mee aan de rage, en filmde hoe ze shaketen in de bibliotheek van St. Hilda’s College. De universiteit reageerde verbolgen: alle studenten die herkenbaar waren in het filmpje kregen een boete, meestal van 50 pond. De UB-medewerkster die er die avond was, werd ontslagen. Niet omdat ze meedeed, maar omdat ze het niet tegenhield, aldus het Oxfordse universiteitsblad Cherwell.
De studentenorganisatie van St. Hilda’s heeft het universiteitsbestuur gevraagd het ontslag terug te draaien. ‘De medewerker was niet in een positie om de studenten tegen te houden’, vinden de studenten daar.
Als het Oxfords bedoeling was om een negatieve uitstraling van hun universiteit af te straffen, dan was het ontslag een domme zet. Het ontslag levert aanzienlijk meer publiciteit op dan het filmpje. BB

Deel dit bericht: