Ook Tilburg faalt met ict

14 Februari 2013

Niet alleen voor de Hogeschool van Amsterdam en de universiteiten van Amsterdam en Leiden liep de invoering van het gezamenlijke Studenteninformatie Systeem (SiS) uit op een fiasco: ook in Tilburg ging er van alles mis.

Dat blijkt uit een reconstructie van Univers, het magazine van de Tilburg University (TiU). De universiteit betaalde naar schatting tien miljoen euro voor het nieuwe studenteninformatiesysteem (My SiS), terwijl er nu nog niet eens volledig mee gewerkt kan worden. Door bezuinigingen liep het project bovendien vertraging op, wat extra geld kostte en een averechts effect had. Tilburg gebruikt nu slechts een deel van het pakket, en ‘als er in mei 2013 besloten wordt om de volledige volg-module in te voeren zou de ellende wel eens echt kunnen beginnen’, zo vreest Univers. 

Leiden begrootte de aankoop en implementatie van Usis op vijf miljoen, dat werd ruim twee keer zoveel. Ook de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam maakten enorme kosten: respectievelijk 14.6 en 25 miljoen euro. Ook zij overschreden ruim hun begroting. PM

Deel dit bericht: