'Hee jij schijtfeut!'

De student die zich verveelt kan al via Facebook met zijn medestudenten flirten via ‘Gespot: UB’-pagina’s. Maar de corporale quotes van ‘Gespot: Prominente Pikken en Snerpende Hertjes’ kreeg tot nu toe de meeste ‘likes.’

‘Waarom komen lullo’s in schokken klaar? Omdat hertjes niet ad fundum kunnen zuipen.’ 
Net als bij de andere Gespot-pagina’s willen ook de oprichters van Prominente Pikken en Snerpende Hertjes anoniem blijven. Ze willen zelfs niet zeggen uit welke stad ze komen. Wel beweren ze dat ze met vier personen achter de pagina zitten: een rechtenstudent, twee studenten geneeskunde en een student communicatiewetenschap. Het lijkt erop dat de oprichters lid zijn van een en dezelfde studentenvereniging: ‘Wij willen anoniem blijven omdat naamsbekendheid er alleen maar toe kan leiden dat een andere studentenvereniging deze pagina boycot. Er is namelijk veel concurrentie tussen verenigingen.’ De oprichters zeggen lid te zijn van een ‘traditionele studentenvereniging’
Veel quotes lijken afkomstig te zijn uit het corps. Wat te denken van ‘Liever één keer rechts dan drie keer links’. En: ‘Had toch op zijn minst verwacht dat Bea mijn eten koud zou lullen…’. Volgens hen is de pagina niet uitsluitend bedoeld voor corpsleden, maar voor elke student.
De pagina is inmiddels al meer dan twaalfduizend keer geliket en overtreft daarmee alle Gespot: UB-pagina’s. Hoewel de bedenkers zich daarop hebben laten inspireren, is een quote als ‘Hee jij Schijtfeut! Doe liever weinig goed, dan veel fout!’ wat minder hartverwarmend dan een onschuldige UB-flirt. ‘We merkten op de sociëteit dat mensen dichtgetikte opmerkingen wel kunnen waarderen, dus op die koers zijn we verder gegaan.’ SVL

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Carel Stolker I t/m V

De nieuwe rector is weer op en top Leids. Maar wie is hij eigenlijk? Maak kennis met …

Wetenschap

Opgelost

Planten maken allerlei oplosmiddelen aan die tot nu toe over het hoofd waren gezien, zo …

Studentenleven

'Hee jij schijtfeut!'

De student die zich verveelt kan al via Facebook met zijn medestudenten flirten via …

Rubrieken

English page