Onterechte boetes

31 Januari 2013

Ruim 15.000 buitenlandse studenten die in Nederland studeren, krijgen mogelijk een onterechte boete van 350 euro omdat zij geen gezondheidsverzekering hebben afgesloten. Dat schrijft Transfer, een vakblad over internationalisering in het hoger onderwijs. Het College van Zorgverzekeringen heeft de studenten een brief gestuurd waarin zij gemaand worden een basisverzekering af te sluiten. Doen zij dat niet, dan krijgen ze een boete. Echter een groot deel van deze buitenlandse studenten is niet verzekeringsplichtig. Alleen als deze studenten een bijbaan hebben of stage lopen, moeten ze een verzekering in Nederland afsluiten. Uiteraard moeten de studenten wel in hun eigen land een verzekering hebben. De PvdA en D66 hebben Kamervragen aan minister Bussemaker gesteld en willen dat er een einde komt aan de onterechte aanmaningen. Volgens Transfer worden ‘veel buitenlandse studenten wanhopig van de bureaucratie waarin ze in Nederland verzeild raken.

Deel dit bericht: