Beleg in steen

Afgestudeerden en andere geïnteresseerden in de Universiteit Leiden kunnen beleggen in obligaties in universiteitsgebouwen. Dat maakte rector magnificus Paul van der Heijden tijdens de opening van het academisch jaar bekend. De obligatieverkoop loopt via de door de universiteit opgerichte beleggingsinstelling Belvédère Academia Leiden University. De Universiteit Leiden is hiermee de eerste universiteit waar in cultureel erfgoed belegd kan worden. De obligaties kosten 1000 euro per stuk en zijn volgens Belvédère vooral bedoeld om de banden met alumni aan te halen. Daarnaast worden de kosten voor renovatie en onderhoud goedkoper voor de universiteit. Wie geld stopt in de Sterrewacht of Academiegebouw krijgt elk jaar een rentevergoeding van drie procent. Ook zijn er fiscale voordeeltjes omdat het om een culturele belegging gaat.

Deel dit bericht: