Te weinig bussen voor kloosterlingen

13 December 2012

Bewoners van het voormalige klooster aan de Vrouwenweg kunnen nauwelijks meer gebruik maken van de nabijgelegen bushalte.

Met de komst van de nieuwe Arriva-bussen stoppen bijna geen bussen meer bij de halte Kruisherenweg, vlak voor het studentencomplex. 'Tussen Zoetermeer en Leiden CS rijdt er nog maar eens in het uur een bus. Aan het eind van de middag stopt er drie uur lang zelfs helemaal geen bus voor de deur', zegt Dave Doppenberg, studentbeheerder van het voormalig klooster. 'We zien de bussen wel langs rijden en ze stoppen gewoon bij het Cronesteynpark. Maar vanaf die halte is het twintig minuten lopen.' Diverse studenten dienden een klacht in bij Arriva. Uiteindelijk kregen zij te horen dat de bussen te breed zouden zijn voor de busbaan. Er zou een verzoek ingediend zijn bij de wegbeheerder voor verbreding van de weg. 'Onzin natuurlijk', zegt Doppenberg. 'Als die bussen er eens in het uur kunnen komen, waarom komen ze aan het eind van de middag dan ineens niet meer? De weg blijft toch hetzelfde? Tussen 15.41 en 18.41 uur willen er juist veel studenten en andere omwonenden met de bus naar huis.' Via de SLS hebben de studenten een gezamenlijke klacht ingediend. Arriva was onbereikbaar voor een reactie. PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 December 2012