Jonge EU-academie

13 December 2012

De Young Academy of Europe (YAE) is afgelopen weekend in Brussel gelanceerd. Dit samenwerkverband van jonge wetenschappers wil zich hard maken voor grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. Petra Sijpesteijn, hoogleraar arabistiek is een van de Leidse leden. ‘De YAE hoopt de stem van jonge onderzoekers te vertegenwoordigen in allerhande debatten over de versterking van het onderzoeksklimaat in Europa. Daarin is alle hulp op dit moment nodig. Allerlei lidstaten dreigen sterk te gaan snijden in hun onderzoeksbudgetten.’ De academie wil tevens de aandacht richten op ondervertegenwoordigde groepen zoals wetenschappers uit Oost- en Midden-Europa, vrouwen op wetenschappelijke topposities. Ook willen ze iets doen aan de onderwaardering van geestes- en sociale wetenschappen bij het uitreiken van grote onderzoeksbeurzen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 December 2012